Bir Parti İstiyorum.

Yok yok öyle doğum günü partisi falan değil istediğim. Ülkeyi yönetenlerden bahsediyorum. Mesela Atatürkümüzü  reklam yapmasın. Kutsal dinimizi ağzına bile almasın. Özel değerlerdir bunlar, kime ne? Alevilerden, sünnilerden bahsedilmesin mesela. Kürtlük, Türklük gibi kavramlar yerine  insanlıktan bahsedilsin istiyorum. Kaç  kişi evsiz bu ülkede, kaç anne baba evine ekmek götüremez, kaç çocuk sokaklarda, sokak hayvanlarının durumu ne olacak. Nasıl beklersiniz bunca eğitimsiz insanın düzgün çocuklar yetiştirmesini. Ülkemizdeki bütün okullar aynı standartta mı? Ya çocuklar hepsi okula gidebiliyor mu? Yüzlerce avm, residence yapmak yerine okullar, parklar,  tiyatrolar, sinemalar yapsak. Her mahalleye bir kültür evi kurulsa mesela.

Öyle bir meclis olsun ki. Sadece çalışsın. Yol yapsın, ev yapsın, iş bulsun, vatandaşına.  Uyduruk sağlık hizmeti vermesin meselâ.  Hastaneye gidip bir kuruş para almayıp sonra eczanede bunu fitil fitil burnumuzdan getirmesin. Eski yönetimlerden de bahsetmesinler istiyorum. Siz de önceden bunu yapmıştınız diye birbirlerini azarlamak yerine, bundan sonra ne yapacaksınız bu ülke için diye sorsunlar artık.

Bir de düşsün maaşları artık. Madem hizmet etmek için geliyorlar o koltuklara. Öyle köşkde, sarayda falan oturmasınlar istiyorum. Yedikleri her lokmanın milletin parası olduğunu unutmayacak sahsiyetler istiyorum.

Tabi birde meydanlara çıkıp biz şunu yaptık, bunu yaptık diye övünmesinler. Zaten sen bu göreve bunları yapmak için getirildin. Ekstra alkışa gerek yok yani.karşılığında ücretinide aldın. Bu ülkede nerede çalışırsanız çalışın. En fazla bir ikramiye verirler insana. Size niye daha fazlası verilsin ki? Hem belki bu şartlarda gerçekten bu ülke için çalışmak isteyen insanlar çıkar ortaya. Haydi neredeyseniz çıkın ortaya!

Öyle güzel yönetilsin ki güzel ülkemiz. Tüm dünyaya örnek olsun. İnsanlar imrensin ülkemiz de yaşamaya. Çünkü bilsinler ki bu ülkede yaşadıklarında her vatandaş gibi aynı insani imkanlardan eşit olarak faydalanabilecekler.

Böyle bir meclis hayal mi dersiniz? Olsun bunlarda benim hayalim. Kime ne?

Bir Parti İstiyorum.” için 4 yorum

  1. Haydi anneler meydanlara, evet butun anneler meydanlara insin, gun annelerin gunu olsun, sunnisi, alevisi, ,kurdu, ,turku neden bekliyorsunuzki hala,kac evlat annesini cignerki, dinlemezmi saniyorsunuz sizleri evlatlariniz.bence dinlerler, artik bu ulkenin sahibi anneler olsun,insanlar olmesin, calmasin, huzur olsun, birlik olsun,butun anneler artik bir butun olsun, sadece bir kere binlerce anne el ele tutussun yurusun, kolkola emin olun iste o zaman gozlerden akacak yaşlar bu ulkedeki butun pislikleri temizlicek.

    Yukaridaki yazinizi cok begendim,guzel yazilarinizin devamini bekler basarilarinizi dilerim, saglicakla kalin meltem hanim.

    Liked by 1 kişi

  2. Bu ulkeyi yoneteceklerin ici de disi da senin kadar temiz ve net olsun ,aşkla yasayalim su cennet ülkede .Hayal etmeye devam 😘

    Beğen

Yorum bırakın